Előszedtem a garázsból a biciklit nemrég...először egy teljeskörű szervízt gondoltam részére, meg egy-két kiegészítőt (lámpákat, computer, új fék, bowden csere stb.) de mint kiderült amibe ez belekerült volna abból egy kis kiegészítéssel épp egy húsvéti akcióban hirdetett új kerékpár is kijön. A Sprint Leopard szép narancssárga-fekete színekben igazán passzol Afrikamániámhoz.

Elindultam a környékbeli nagyrét és bányatavak felfedezésére. Régebben sokat jártam ki a kutyával és csak úgy biciklivel is. Néhány vizimadár és jópár béka fellelhető itt is, mint minden tónál. Igaz itt mindennaposak a horgászok, de elég békés hely. Nem ártana helyszínfotókat is lőnöm jut eszembe...

Tehát brekegés és kuruttyolás és egy még általam nem hallott pukkanó-klutty hang, ami a nádasból jött...mivel csipogást is hallottam így nem mentem közelebb, mint utóbb a domboldalról láttam egy fekete réce kiscsibéi voltak.

Röhej, de ahogy halkan lopóztam a parton, a vízbe hangos kluttyantással csobbanó békák a frászt hozták rám...:) majd nemsokára már félig hevertem a földön hátha becserkészek egy békát. Persze ez elég amatőr hozzáállás max. habitus fotóhoz elég, de hátha alapon nekifogtam, meg aztán nem is békafotózásra indultam. A végén gép egy kézben, élőkép, valahogy 2 ujjal bűvészkedve fókuszállítás és szigorú talpmegvetés (nagyon de nagyon vigyázok a gépre...bár szerintem mint a legtöbb fotós én is így vagyok: bármi történhet csak a gép legyen épségben) és végül sikerült egy többé-kevésbé közelit lőni (enyhén vágott kép):


Meg is lepődtem mert sikerült a szemét élesbe hozni és össz-vissz 2 kép készült.

Körbejártam a tavat, elég döcögős földviszonyok voltak, de igazán jó volt kint a sok repkedő, csicsergő madár és a relax kuruttyolás közepette. Egy-két épp előttem lévő témáról még lőttem pár képet.

A már kisebb rovarokhoz mindenképpen állvány kell. Próbálkoztam stabilan, kézből, követő autófókusszal (AF servo), de érezni, hogy ehhez már ez is kevés, nagyobb fénynél meg jön a kiégés veszélye. A világításon (vaku, terelő stb.) is lassan majd el kell gondolkoznom de erről majd később.


Mivel a különböző formák és kompozíciók nem maradhatnak el és mindig akad téma szinte mindenhol, így ezzel zártam a terepszemlét:

lehet állóban jobb, de akkor olyan felemásnak tűnik nekem...nemtom...lehet véleményeket írni.