Aki pók vagy rovar fóbiával rendelkezik a nem kívánt mellékhatások (ájulás, borzongás, lúdbőrzés, szívsokk stb.) tekintetében hagyja ki ezt a bejegyzést:)

Szóval a városi kiruccanás óta komoly fejtörésbe és agyalásba kezdtem a kézből makrózás terén. Gondoltam egy Makrózás és idegbaj c. bejegyzésre is, de azt majd következőnek:) Tehát egyelőre a szistipisti-féle fényterelőt és a Raynoxot tesztelgettem, és tanulgatom, hogyan állítsak gyorsan rekeszt és isot az éppen szükséges leképezéshez a vakuval összehangolva, hogy szépen legyen kiexponálva a téma. Nagy örömömre a hűvös idő kedvezett a rovar-bogár-pókvilág felfedezésének. Így pár nap alatt főleg pókokkal futottam össze. Eddig összesen találtam 3féle keresztespókot, 2féle kaszáspókot, 1féle farkaspókot, 1 törpepókot és 1 még nem beazonosított pókincát és mégegyet de nem nagyon tudtam lefotózni folyton összehúzta magát az oldalára dőlt (a függőleges falon...) és tetszhulláskodott. Sokat segít a rovarok-bogarak-pókok fóruma, amire nemrég találtam.

Érdekes mikor más képeit nézem én is néha megborzongok. Mikor fotózom őket, akkor semmi bajom...kivéve mikor felém kezd el futni az amúgy 5mm-es pók, de a kijelzőben csak egy hatalmas sokszemű fejet látok  közeledni...na olyankor csudagyorsan fel tudok pattani a földről:)))

És akkor a képek:

a keresztespókok:

a kaszáspókok az egyik egy petezsákkal:

a nagy kedvencem egy kis farkaspók:

a 2 törpepók:

további pókos albumaim:      link

találtam még egy új poloskát és egy szép nagy döglegyet:

egy kis általános leírás a pókokról:  link